Thursday, July 8, 2010

17. Uluslararası İstanbul Jazz Festivali

    Bu sene 17. si yapılan Uluslararası İstanbul Jazz Festivali'ne "Yeni Ozanlar" başlığı altında İmogen Heap geliyormuş.. Yeni Ozanlar'dan neyi kastettiklerini tam olarak anlamadığımı itiraf etmem lazım.. Ahah açıklamada "folk ve elektronik müziği ustaca birleştiren" gibi bir cümle kurmuş İKSV'ciler.. Garip kıyafetler giyip yumuşak müzik yapan her insan neden "folk" müzik yapıyormuş gibi davranılır anlamıyorum.
     Indie kelime anlamı olarak Independent Music demektir.. Yani Indie sanıldığı gibi "yerli müziği - folklor"un aksine, Bağımsız Müzik teriminin kısaltılmış halidir.. Öte yandan, "her neyse" deyip biletleri aldığımı belirtmek isterim :) Tabiki bu hatunu benim kadar çok seven birinin o geldiği zaman gitmemesi saçma olurdu ahah.. Şu ana kadar konserine gidemediğim ve sevdiğim her gruptan (buna şu an Sine'nin Untitled'ında dinlediğim ve kahrolduğum Groove Armada ve Efes Pilsen One Love Fest. de dahil evet).. özür dilerim :D

IKSV Jazz Fest. için..
http://www.iksv.org/caz/program.asp?EID=13



Bu arada bahsetmeden de geçmeyeyim.. Sine Büyüka'nın muhteşem bir müzik zevki var. Diğer zevklerini bilemeyeceğim ahah :D ama kendisi o kadar tatlı, o kadar hoş, sıcak ve tarafımdan sıkıştırılası bir hatun ki yaptıklarını beğenmemek elde değil.. Sine'yi her Çarşamba, 96.2 Radyo Eksen'de saat 22:00 sularında Untitled ile duymak ve bana hak vermek mümkün :)

Kaçıranlar için, kendisi program kayıtlarını genellikle bir sonraki gün kişisel blog'unda yayınlıyor.
http://blog.sinebuyuka.com

Hatta utanmadan 23 Haziran 2010 tarihli kaydını iliştiriyorum.. Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment